Trädgårdsfix & Ovanligheter
Hade jag varit en trädgårdsmänniska så har jag spenderat denna soliga höstsöndag ute. Krattat löv och planterat höstiga blommsterarrangemang till trappan för att skapa ett välkomnande intryck. Eftersom detta är en personlighet jag bara har i mina drömmar så får löven ligga kvar och den vissna solrosen stå kvar på trappan för att möta oss hela vägen till nästa sommar. Istället har jag tid över att sätta mig ner och skriva ett riktigt gott söndagsrecept till er. Det blir en lövbiffsgryta kryddad med rosépeppar. Lövbiff är verkligen inget stora familjen är bortskämd med! Utan det är precis som med fina trädgårdsväxter en tillfällig bekantskap som dyker upp någon gång om året och som sedan vissnar bort. Kanske är det därför vi uppskattar det extra mycket när det väl dyker upp på tallriken.

Lövbiffsgryta
4port.
ca 400g lövbiff - strimmlad
1st gul lök - finhackad
4dl vatten
2msk oxfond
2dl cream fraiche
2tsk krossad rosépeppar
salt, peppar, persilja
Bryn lövbiffen i het panna. Tillsätt lök, salt och peppar.
Häll på vatten och fond. Låt puttra under lock i ca 10minuter.
Tillsätt creme fraiche och rosépeppar. Låt puttra några minuter till.
Smaka av och toppa med persilja.
Servera grytan tillsammans med potatismos eller pressad potatis och en stor sallad.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber