Trycka chips & Stabilt
Det är inte vilken dag som helst utan fredag! Som upplagt för ett litet chipstest med andra ord! Jag sprang på två påsar märkta med "NYHET" inne på ica här om dagen som fick följa med hem med storslagna förhoppningar på att de skulle överleva ända till helgen.
OLW delichips gräddfil & lök - "För lökiga stunder" som påsen själv antyder för löksmaken är där men gräddfilen glömde de nog tillsätta i produktion. Räfflade chips som är riktigt krispiga, något som uppskattas av en finsmakade som mig själv. Inte det bästa chipset jag ätit men absolut inte heller det sämsta. Ett stabilt 3/5 i betyg från mig.
Estrella Sombreros Ranch & Sourcream - Allt som inte är ett chips är ett favoritsnacks hos mig så dessa sombreros knep jag snabbare än snabbt när mina ögonbollar skådade denna nya påse i chipshyllan. Jag skulle våga påstå att om man gillar sombreros så gillar man dessa och även här utdelar jag ett stabilt 3/5 i betyg.

Men man kan ju inte bara trycka chips hela helgen utan vi får ju bryta av med något sött. Kanske en hembakad chokladruta med nötter? Ett stabilt ja tack från mig!

Chokladrutamed nötter
100g mjukt smör
1 1/2dl socker
1 1/3dl mjöl
1tsk bakpulver
1st ägg
2msk kakao
1tsk vaniljsocker
1 1/2dl blandade nötter, hasselnötter och mandel - grovt hackade
1 nypa salt
Rör ihop smör och socker krämigt.
Tillsätt ägg, kakao och vaniljsocker.
Rör i mjöl och bakpulver.
Bre ut smeten i en klädd långpanna (25*35cm).
Strö över de grovhackade nötterna och lite flingsalt.
Grädda mitt i ugnen på 200grader i ca 13minuter. Håll koll!
Skär kakan i små rutor direkt när den kommer från ugnen och fortfarande är varm.
Låt svalna.
Följ mig gärna på instagram @mildarabarber