Nummer två & Vegotacos

För ett par månader sedan, när nyheten om att min favoritkokbok skulle få en uppföljare nådde mitt lilla öra hoppade jag jämfota utav lycka! Att ett exemplar utav "Ännu mera vego" skulle få flytta hem till oss var en självklarhet. Samma dag som paketavin plingade till i mobilen sprang (bokstavligt talat) jag och Signe till vårt utlämningsställe. Väl hemma mutades barnet med russin, plastsnörena runt bokpaketet och en ny egen liten bok. Allt för att mamman skulle få ett par minuters läsning.     
 
 
Ännu mera Vego har nu bott hos oss ett tag och blivit en i kokboksfamiljen. Hon kommer nog inte bli lika använd som sin syster Mera Vego, men hon är helt klart värd en plats i bokhyllan!
 
Det första receptet från boken som skrek "laaaaga miiig" var detta, Belugatacos. Tacos gjord på svarta linser, även kallade belugalinser. Nästa gång ni är sugna på tacos men inte på kött är detta receptet att ta fram, kanske redan imorgon?
   
 
Belugatacos
 
4port. 
 
3dl torkade belugalinser (svarta linser) 
0,5st gul lök - finhackad
0,5dl rapsolja
1påse tacokrydda
400g krossad tomat (1burk)
1dl vatten
 
Koka linserna i 15-20minuter. Låt svalna i kokspadet medan du gör iordning alla tillbehör. 
 
Fräs löken i oljan. Tillsätt tacokryddan och fräs så det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja så det inte bränner fast. 
 
Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra i ca 5minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt. 
 
Servera tillsammans med valfria tacotillbehör. 
 
Vegetariskt - belugalinser - fredagsmys - kokbok - tacos