Foto; Sebastian Karlsson
En stycket man som kalasat som om det vore 2010 och en stycket tandploppande 14månaders bebis är en dålig nattkombination för en mamma. Så efter någon timmes osammanhängades slummrande var den där oundvikliga olyckan framme och den nya tjusiga Iphonen fick möta sin överman i hallgolvets gråa klinkers. En mobil, tusen bitar, miss Iphone blev bara 3 månader och några dagar. Men för att citera herren i huset; det blir ett bra blogginlägg iallafall...
Så med en oanvändbar sambo, en grådassig dag och utan nymodern teknik får söndagen vigas till bakning och granolarostning. Mildarabarber innhåller mängder utav goda granolarecept --->
HÄR,
HÄR &
HÄR. Och nu kommer ännu ett, bara att välja och vraka!
Chiagranola
1 liten burk
2,5dl havregryn
2,5dl dinkelflingor
1,5msk chiafrön
1stor hand full med valnötter
0,5tsk vaniljpulver
0,75dl flytande honung
0,5dl naturell olja
Blanda ihop och häll på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen på 175grader i ca 20minuter eller tills granolan fått en gyllene färg. Rör om då och då.
Låt granolan svalna.
0,5dl torkad banan
0,5dl kokoschips
0,5dl torkade tranbär
0,5dl torkade aprikoser (i mindre bitar)
Tillsätt den torkade frukten och häll granolan i en lufttät burk.
Servera tillsammans med yoghurt eller varför inte filmjölk.
Åh vad gott!