Nyår & Sötsaker

Jag ser på sökstatistiken att ni är en hel drös som i detta nu spanar nyårsdessert, so do I! Tyvärr har ni kommit helt fel för är det något de saknas på denna blogg är det just dessertrecept. Jag har i flera år nu lovat mig själv att bli bättre på att göra desserter... Det går i ärlighetens namn sådär med det där löftet. Men långt inne i arkivet hittade jag ett par gobitar så funkar fint innan tolvslaget på lördag.    
 
 
Homemade chokladpudding - Det är något rackarns trevligt med chokladpudding och de barndomsminnen den ger. Då åt vi den gjord från påse med vispad grädde och massor utav färgglatt strössel. Här är den hemmagjorda varianten utan pulverheter. 
 
Vit chokladdipp till frukttallriken - Kanske vill man redan dagen innan det nya året kickstarta löftet om att bli fit, smal och trevlig? En liten frukttallrik är då inte en dum avslutning på middagen och för de som tycker att löften kan vänta till efter tolvslaget kan doppa sin frukt i en mumsig vit chokladdipp. Alla nöjda och glada!  
 
Vaniljpannacotta - Klassikernas klassiker som passar stora som små, en len pannacotta. Denna med smak av vanilj. 
 
Salt chokladsås - Den här salta chokladsåsen är så god att den lätt skulle kunna serveras som en soppa till förrätt och som en sås till dessertglassen. Just saying! 
 
Apelsin- & chokladmousse - Och till sist en liten mousse med smak av apelsin och choklad. En söt och mäktig avslutning på en härlig nyårsmeny. 
 
dessert - festligt - nyår
Mirre

Men så gött

Svar: <3
Emmelie