Topp 5 vegetariskt 2016

Precis som förra året avrundar vi 2016 med en djupdykning i mildarabarbers arkiv och stora familjen väljer ut sina absoluta favoritrecept under året som gått. De där guldkornen som lagats gång efter gång här hemma i lilla huset.
 
Först ut är familjens topp 5 vegetariska recept. Mycket vegetariskt har det blivit under 2016 till herren i husets stora missnöje och till mamman i husets stora glädje.  
 
 
Quinoaburgare - Dessa supersmarriga vegetariska burgare åt vi varje fredag under stora delar utav sommaren. Eller vi och vi. Jag och mini åt dessa och herren i huset fick köttvarianten. Annars hade han nog rymmt hemifrån där någonstanns efter fredag nummer sju. 
 
Bönsallad - Gurka, tomat och isbergssallad i all ära men ibland vill man bara ha något annat. Då är det denna bönsallad jag vänder mig till. Det är egentligen bara jag som gillar den här hemma men jag gillar den så mycket att det räcker för oss alla tre och därför har den en given plats här på topplistan. Handen upp alla andra bönlovers där ute! 
 
Linscurry - Den här currygryta testlagades i början utav året och blev en så stor favorit att den sedan återkommit månad efter månad på matlistan. Ibland med bröd, ibland med ris och ibland precis så som den är. Så rackrans god! 
 
Västerbottenpaj - En riktig klassiker kan tyckas men en nyfunnen favorit hos oss. Västerbottenpaj, det perfekta fredagsmyset på plockbrickan de veckor ni inte vill äta quinoaburgare.  
 
Tortellinigratäng - Och så sist men inte minst. Årets stora vinnare, alla kategorier här hemma är denna tortellinigratäng. Den är lika god nylagad direkt från ugnen som i matlådan dagen efter. Har ni inte testat så måste ni, alltså måste måste!    
 
Vegetariskt - topp 5